Emma Karinsdotter

Emma Karinsdotter är född i Ronneby 1985. Under stora delar av sitt yrkesverksamma liv har hon arbetat inom musikbranschen och har bland annat arrangerat konserter, arbetat som bandbokare, spelat trummor i ett amerikanskt punkband i USA och varit turnéledare. Sedan september 2013 är Emma Karinsdotter tjänstledig från sitt jobb som projektledare på̊ produktionsbolaget Blixten & Co och studerar skrivande på̊ heltid vid Skurups Folkhögskola.

Erfarenheterna från musikvärlden väver hon på ett spännande sätt in i sin debutroman. Hon lyckas skapa ett språk präglat av rockmusiken. Prosalyriskt, intensivt och livsbejakande, men också komplext med tydliga drag av svärta. Ett språk som när det närmar sig romanens klimax, rusar fritt och poetiskt.

Böcker

- Och himlarna ska falla himlarna ska falla himlarna ska falla när du rör vid mig